fredag 22. november 2013

Verdens beste hjemmelagde hvitløksbrød med ost!

Har du lyst til å lage Verdens beste hvitløksbrød?

Da bør du prøve denne enkle, men supergode oppskriften!


Hasselback Bread Final 3

Kilde: Lauren's Latest

Verdens beste hjemmelagde hvitløksbrød med ost

2 1/2 dl varmt vann (fingervarmt)

1 ss honning
1 pakke gjær eller tørrgjær
1 ts salt
7 1/2 dl hvetemel

250 g Norvegia eller annen hvitost

150 g smør
2 fedd hvitløk
2 ts Provence krydder

Rør sammen vann, honning og gjær i en stor bolle. Tilsett salt og mel. Elt deigen godt sammen. Tilsett litt mer mel hvis deigen er for løs og litt mer vann hvis den er for tørr.

Dekk med plastfolie eller et rent kjøkkenhåndkle, og la deigen heve en time eller til dobbel størrelse et lunt sted.


Elt deigen godt sammen igjen, og skjær den i to like store deler. Form til to lange baguetter. Vri gjerne deigen, det ser fint ut og den beholder lengden sin bedre. 


Dekk med plastfolie og la hvitløksbrødene etterheve i ca. 30 minutter et lunt sted. 


Forvarm ovnen til 200 grader. Når brødene er ferdige med å heve og når ovnen er forvarmet, reduserer du varmen til 175 grader. Fjern plastfolien, sett brødene i ovnen og stek de i ca. 15 - 20 minutter eller til de begynner å få farge.


Skjær imens osten i tynne skiver, smelt smøret og bland det med knust hvitløk.


Ta brødene ut av ovnen etter 10 - 15 minutter og pensle med rikelig smeltet hvitløkssmør. Stek i ytterligere 5 minutter, eller til brødet begynner å få en gylden overflate. Ta brødene ut av ovnen og la dem avkjøle seg i ca. 15 minutter. 


Skjær dype skiver i brødene med 1 1/2 centimeters mellomrom. Pensle hver skive med hvitløkssmør og fyll med en skive ost. Dryss med Provence krydder.


Stek brødene ytterligere 3-4 minutter til osten er helt smeltet.


Serveres gode og varme.

3 kommentarer:

  1. Mmmm,,dettte hørtes kjempe godt ut:)
    Må nok prøve dette, elsker hvitløksbrød:)
    Takk for oppskrift
    Klem Merete

    SvarSlett
  2. Lækkert! Det må prøves :-)
    Tak for opskrift.

    SvarSlett
  3. Det ser helt nydelig ut :) gleder meg til å prøve den :) Takk for oppskriften ...

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...